GrausTIC obre la convocatòria per als Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024

25/07/2024

Localret, coorganitza per primera vegada un premi per a les administracions locals innovadores

L’Associació GrausTIC ha obert la convocatòria per presentar candidatures als Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024. En aquesta edició hi ha un total d’onze categories diferents per distingir aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que operen a Catalunya, independentment de la seva ubicació central, i que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aquests premis volen posar en relleu les contribucions que impulsen la innovació, generen un impacte empresarial i a la societat significatiu, potencien l’esforç exportador i promouen la responsabilitat social, ajudant a transformar Catalunya en un referent global en l’àmbit digital.

Els Premis d’Innovació Digital de Catalunya d’aquesta edició estan coorganitzats per les següents entitats: el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, el Consorci Localret, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Fira de Barcelona, la Fundació BCN Port Innovation del Port de Barcelona, la Fundació Bit-Habitat de l’Ajuntament de Barcelona, Fundació iSocial, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació TIC Salut Social, la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, el Tech Barcelona i l’Associació GrausTIC.

Les diferents categories d’aquesta edició són:

– Premi innovació a projectes de l’administració local (coorganitzat amb el Consorci Localret): premia la iniciativa d’una administració local que hagi aconseguit destacar especialment a l’hora d’introduir millores innovadores en l’àmbit dels ajuntaments o dels municipis a través de les TIC.

– Premi a la Innovació Digital en l’Àmbit Urbà i de l’Espai Públic (coorganitzat amb la Fundació Bit-Habitat de l’Ajuntament de Barcelona): premia la iniciativa que hagi aconseguit destacar especialment a l’hora d’introduir millores innovadores en l’àmbit de les ciutats i de l’espai públic a través de les TIC.

– Premi a la Jove Emprenedoria Digital (coorganitzat amb Tech Barcelona): premia la capacitat d’una o diverses persones menors de 35 anys que hagin destacat per la seva emprenedoria a l’hora de posar en marxa una iniciativa empresarial innovadora en l’àmbit de les TIC, o bé que es basi principalment en el seu ús. Es premien iniciatives amb una antiguitat màxima de 3 anys.

– Premi “Smart City Expo World Congress” a la innovació digital en l’àmbit de la transformació urbana (coorganitzat amb Fira de Barcelona): es premia l’empresa que hagi destacat a l’hora d’introduir la innovació digital en l’àmbit de les ciutats intel·ligents per aconseguir millores significatives en matèria d’eficiència, sostenibilitat i qualitat de vida de la ciutadania.

– Premi a la Integració Social a través de la Digitalització (coorganitzat amb la Fundació iSocial): es lliura a l’empresa, organització o institució que, durant el darrer any natural, ha contribuït més en l’impuls de la integració social. Ja sigui fent accessibles per a tothom els seus productes, serveis, projectes o activitats mitjançant les noves tecnologies, o bé mitjançant el disseny i desenvolupament d’eines digitals innovadores per a la integració social de persones i col·lectius vulnerables.

– Premi d’Innovació Digital a la Innovació en Salut (coorganitzat amb la Fundació TIC Salut Social): premia la capacitat d’innovació en l’aplicació de les TIC a la Transformació Digital i a la creació de nous productes, serveis o solucions centrades en les necessitats de les persones, així com en la creació de valor a l’ecosistema de Salut i en clau d’atenció integrada.

– Premi d’Innovació en Indústria 4.0 (coorganitzat amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona): premia el projecte que, en el darrer any natural, hagi destacat especialment per la seva innovació a l’hora d’integrar les tecnologies digitals avançades en els processos de producció en l’àmbit de l’anomenada Indústria 4.0.

– Premi a la Gestió energètica eficient, la Sostenibilitat i la Descarbonització a través de les TIC (coorganitzat amb el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya): pot distingir tant l’organització com el projecte que més ha destacat, en el darrer any natural, a l’hora de millorar l’eficiència energètica i/o la descarbonització a través de l’ús de les TIC.

– Premi a la Innovació a través de les Tecnologies Mòbils (coorganitzat amb la Fundació Mobile World Capital Barcelona): es concedeix a la iniciativa, empresa, organització o institució que, durant el darrer any natural, ha destacat a l’hora d’introduir innovacions que, a través de les tecnologies mòbils, permetin millorar la qualitat de vida de la ciutadania o l’eficiència empresarial.

– Premi a la Innovació en Economia Blava basada en les TIC (coorganitzat amb la Fundació BCN Port Innovation del Port de Barcelona): s’adjudica a la iniciativa que s’hagi distingit a l’hora d’innovar mitjançant les TIC en l’economia basada en la importància dels mars i els oceans com a motors econòmics, pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement.

– Premi a les Dones TIC (coorganitzat amb la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya): reconeix a la dona que més ha destacat a l’hora de potenciar la innovació, la tecnologia i la transformació digital en l’entorn de la seva professió durant el darrer any natural.

Totes les empreses i iniciatives que vulguin participar poden presentar les candidatures a través de la pàgina web  https://diada.graustic.cat  fins al 15 d’octubre.

El lliurament de premis als guanyadors es realitzarà en el marc de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya que tindrà lloc els dies 13 i 14 de novembre a la Torre Telefònica de Barcelona.

ℹ️ Per a més informació: Premis d’Innovació Digital de Catalunya

✉️info@graustic.cat

☎️639 489 981